top of page

ПЕРШІ КРОКИ У СВІТ ЖУРНАЛІСТИКИ

Студенти 31-Ж групи КЗВО «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського» пройшли технологічну практику на базі провідних медійних установ Вінницької області. Цей досвід став важливим етапом у їхньому професійному становленні, дозволивши зануритися в реалії сучасної журналістики і набути цінних навичок.

Практика в редакції «Жмеринська газета» дала студентам можливість працювати з місцевими новинами, створювати репортажі і статті про життя міста. Майбутні працівники масмедіа розширили та поглибили знання основ журналістської етики, ознайомилися з процесом верстки та підготовки матеріалів до друку. Практиканти відзначили дружню атмосферу в колективі і готовність колег (до речі, у минулому також наших випускників) ділитися знаннями.

У редакції «РІО-Бердичів» студенти вдосконалили навички роботи з інформаційними джерелами, різними прийомами інтерв'ювання і фотожурналістики. Вони активно залучалися до підготовки матеріалів для газети, працювали над випусками, а також мали можливість спостерігати за роботою редакторів і кореспондентів. Практика в «РІО-Бердичів» стала важливим досвідом для студентів у розумінні особливостей роботи місцевої преси.

Радіокомпанія «Місто над Бугом» відчинила двері для практикантів, які цікавляться радіожурналістикою. Тут вони поглибили знання основ радіомовлення, підготовки та проведення ефірів, написання сценаріїв для радіопрограм. Практиканти мали можливість випробувати себе в ролі ведучих, що стало для надзвичайно важливим досвідом.

Практика в редакції коледжевої газети «Журналіст» дозволила студентам розширити знання і вміння, яких вимагає написання аналітичних статей та оглядів. Редактори газети акцентували увагу практикантів на особливостях роботи з різними жанрами журналістики, залучали їх до участі в редакційних нарадах, давали завдання підготувати матеріал для друку. Це, безперечно, допомогло їм краще зрозуміти процеси, що відбуваються в редакції.

В агентстві «Віта» студенти ознайомилися з особливостями телевізійної журналістики. Вони мали можливість працювати з відеоматеріалами, створювати сюжети для новин і брати участь у зйомках. Практика у «Віта» стала чудовим шансом для студентів випробувати себе в телебаченні.

Редакція коледжевої газети «Ластівка» охоче прийняла практикантів, надавши їм можливість брати участь у всіх етапах створення газетних матеріалів. Студенти працювали над написанням статей, інтерв'ю, репортажів, а також вивчали технічні аспекти верстки газети. Це стало цікавим досвідом для розуміння повного циклу підготовки друкованих видань.

Практика в редакції «Подільський край» дала студентам можливість працювати з регіональними новинами, створювати матеріали про важливі події, що відбуваються в межах Барської територіальної громади. Практиканти брали участь у прес-конференціях, вивчали методи збору та перевірки інформації. Вони відзначили професійний підхід колективу до роботи і цінні поради, які отримали від досвідчених журналістів.

Студенти, що проходили практику на базі Національної суспільної телерадіокомпанії у Вінниці, набули унікального досвіду роботи в державній медіакомпанії. Вони ознайомилися з різними форматами телерадіомовлення, брали участь у підготовці новинних сюжетів, вивчали специфіку роботи державних медіа. Це дозволило їм краще зрозуміти роль суспільного мовлення в сучасному медіапросторі.

Редакція коледжевої газети «Феміда» також слугувала базою практики для студентів 31-Ж групи. Тут вони вивчали особливості правової журналістики, писали матеріали на юридичні теми, брали участь у підготовці червневого випуску газети. Цей досвід дозволив їм зрозуміти специфіку роботи з матеріалом правової тематики та особливості правничої журналістики.

Загалом, пройшовши практику на базі провідних медійних установ Вінницької області, студенти 31-Ж групи збагатилися цінними професійними знаннями і навичками, ознайомилися з різними аспектами журналістики, набули досвіду роботи в реальних умовах. Незабутні враження, що сформувалися за цей час, слугуватимуть майбутнім медійникам міцним фундаментом для подальшого саморозвитку в професії журналіста.

Христина КОЛОМІЄЦЬ,

студентка 31-Ж групи

 

 



87 переглядів

Comments


Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page