top of page

СТОРІНКАМИ ФОЛЬКЛОРНОЇ ПРАКТИКИ. СТОРІНКА ПЕРША…

Цьогоріч фольклорна практика, яку проходять студенти 21-М групи спеціальності «Музичне мистецтво», розпочалася з підготовки та проведення фольклорного свята «Українські традиції: від минулого – до сучасності» для дітей денного табору відпочинку «Країна дитинства», що функціонує на базі КЗВО «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського».

Під час підготовки до заходу студенти ставили за мету ознайомитись з історією виникнення народних ігор; з’ясувати, які народні ігри були популярними в роки дитинства їхніх батьків; відібрати народні рухливі ігри під спів, котрі, на їхню думку, можуть бути цікавими для сучасних дітей.

У ході свята учасники табору відпочинку водили хороводи і вивчали правила народних українських ігор: «Золоті ворота» (підготували та провели Ілона Герасимчук і Діана Коломієць), «Пташка» (провела Вікторія Демченко), «Подоляночка» (провела Іванна Гончарук). За проведення ритмічної забави «Шум» відповідали Тетяна Лебедєва та Владислав Шейфер; Оксана Сахарова ознайомила дітей з правилами гри «Зайчик»; а про те, як вирощували мак наші пращури, розповів Олексій Данильченко в грі «Мак». На славу повеселилися учасники народної гри «Мир миром»: діти вдавано сварилися і щиро та радісно мирилися (такі правила!). Також практиканти розважали дітей інтелектуальними іграми і Великодніми перегонами з писанками.

Цей захід допоміг усім його учасникам емоційно розвантажитись, показати свої творчі здібності й артистизм, об’єднати колектив дітей, студентів, викладачів; а також покращив настрій учасників і дав змогу кожному відчути свою національну належність, а практикантам – проявити себе як умілих організаторів фольклорного дійства.

Дарина МАГЕЛЬНИЦЬКА,

керівниця фольклорної практики

 



45 переглядів

Comments


Архів

Краплинки мудрості

Ми в соцмережах
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page